header

لنگرود شناسي

home
list
archive

پل خشتي قديمي نال كياشر

پل خشتي قديمي نال كياشر

اين پل در راه قديمي لاهيجان به لنگرود ، بين روستاهاي ليالستان و نال كيا شهر قرار دارد و به نام سازنده ي آن "حاج يحيي پردسر" نيز ناميده مي شود. سطح پل ، سنگ فرش و پل داراي دو سيل برگردان در دو طرف پايه هاست. اضلاع آجرهاي اين پل 4*20*20 سانتيمتر است .

(0) نظر

دوازده امامزاده- دوازده‌ تن

دوازده امامزاده- دوازده‌ تن(چهاركيلومتري جنوب لنگرود )

اين بقعه مدفن 12 تن از سادات كيايي است كه بر بخش شرقي گيلان حكومت مي‌كردند و چون موطن سادات كيايي ملاط بود به سادات ملاطي نيز معروف هستند طبق شجره‌نامه‌اي كه در بقعه موجود است اين دوازده‌ تن عبارتند از سيد علي و سيد محمد، پسران امام سجاد(ع) و سيد يوسف، سيد يونس، سيد حسن، سيد مظفر، سيد موسي، سيد حيدر، سيد صالح، سيد اسكندر، سيد خاور و سيد ابوذر پسران امام محمدباقر (ع). بنابه روايت مرعشي نخستين كسي بود كه در ملاط دفن شد و بعدا براي او بارگاه ساختند زن سيد محمد كيا بود كه در سال 820 قمري درگذشت و سلطان دستور داد براي او مقبره بزرگي بسازند بعد خود نيز در همانجا مدفون شد روستاي ملاط را سابق بر اين مشهد سر نيز مي‌گفتند.

(1) نظر

بقعه سيد حسين و آقا سيد ابراهيم

بقعه سيد حسين و آقا سيد ابراهيم

   
  اين بقعه واقع در شهر لنگرود ، بر طبق شجره نامه موجود در بقعه از فرزند امام موسي كاظم ( ع) معرفي شده اند . اين دو امامزاده گاهي با پسوند كيا همراه هستند . بناي بقعه قديمي و از آجر است ستون بندي بنا روي چهار جرز آجري در چهار گوشه بنا استوار است ، سقف حرم بصورت طاق مدور است كه گنبد آن زير بام سفال پوش بقعه مستور مانده است از اره ديوارهاي داخلي حرم با كاشيهاي شش ضلعي قديمي و از اره ديوار بيروني با كاشيهاي الوان منقوش از گل و پرنده گرفته شده است . 

درهاي ورودي صحن و حسينيه متصل به آن دو لنگه دا راي كنده كاريهاي ظريف است و آيات قراني به خط خوش بر آنها حك شده است . ديوارهاي خارجي داراي نقاشيهاي مذ هبي از مجا لس مختلف است . مسجد جنبي بقعه قديمي داراي دري با ارزش هنري و تاريخي است ، مجاور بقعه سقا خانه اي است كه با كا شيكاري زيباي مهد قاجار ي همراه است. 

(0) نظر

مسجد انزلي محله لنگرود

مسجد انزلي محله لنگرود  

اين مسجد در شمال غربي پل خشتي ، نزديك رودخانه لنگرود قرار دارد و در زمان قاجار شكل گرفته است. سياحان متعددي در زمان قاجار از اين مسجد نام برده اند. درِ قديمي آن داراي كتيبه هايي از آيات و ادعيه است. خطاط اين آيات « حسين رمضانعلي » و تاريخ كتابت آن 1268 هـ . ق است. ازاره شبستان كاشي كاري است و قسمت زنانه در طبقه دوم قرار دارد.

(0) نظر

مسجد گلشن لنگرود

مسجد گلشن لنگرود  

اين مسجد در محله ي راه پشته ، در غرب رودخانه لنگرود قرار دارد و در دوران قاجاريه ساخته شده است. ازاره ي ديوارهاي شبستان ، كاشي آبي رنگ منقوش به نقوش گياهي و هندسي است. درِ قديمي مسجد با دعاهاي مذهبي تزيين شده است. الحاقات بنا مربوط به عصر پهلوي است.

(0) نظر

منزل دريا بيگي در لنگرود

منزل دريا بيگي در لنگرود 

منزل دريا بيگي در لنگرود يكي از منازل قديمي شهرستان لنگرود، منزل دريا بيگي از خانواده هاي سرشناس گيلان است. اين بنا، داراي ديوار آجري بلندي است كه دو طرف آن، به دو بخش برج مانند ختم مي شود. بنا از دو طبقه تشكيل شده و اطاقهاي طبقه بالا داراي ارسيهاي چوبي مشبك است. در ورودي بنا، دو در بزرگ چوبي قديمي كه داراي گل ميخها و كوبه ها است وجود دارد. درها به دالان و هشتي كوچكي راه مي يابد كه به حياط منتهي مي شود. بناي اصلي، مقابل درب ورودي قرار گرفته و شامل دو طبقه است. هر طبقه سه اطاق دارد. جلوي هر طبقه، ايوان چوبي زيبائي به چشم مي خورد. در ساختن ايوانها نهايت ظرافت و دقت به كار رفته است. تالار شاه نشين بنا، سراسر مقرنس كاري شده و داراي گچبريها و نقاشيهاي ارزنده دوره قاجار است. درهاي ورودي اين تالار يك شاهكار هندي به شمار مي رود و با گل بوته ها و نقش پرندگان، به شكل استادانه اي نقاشي شده است. بر دو طرف هر يك از اين درها طاقچه هايي قرار گرفته كه داخل آن، آئينه هاي سنگي قديمي نصب شده است. اين بنا از نظر تزئينات داخلي آن، از آثار تاريخي مهم گيلان به شمار مي رود.

(0) نظر

منطقه ليلاكوه

منطقه ليلا كوه خواستگاه دوستان طبيعت 

 ليلاكوه كوهي است در نزديكي شهر لنگرود در استان گيلان در شمال ايران.ويك منطقه توريستي و گردشگري زيباست كه هر سا له مسافران زيادي را به خود جذب ميكند. دامنه‌هاي اين كوه امروزه تبديل به قطب قهوه‌خانه‌اي گيلان شده است.

مسير ليلا كوه در ابتداي لنگرود و ميدان فرمانداري، سمت راست ،اولين خيابان از سمت لاهيجان است،معروفترين قهوه خانه ليلاكوه نيز ديشلمه است

از كنار ميدان ليله كوه كه به چپ ميپيچيد از كنار ديشلمه مي گذريد . علي آباد و ملات و كومله و بعد زيبائيهاي آن طرف كوه ليله كوه يعني اطاق ور (اطاقور) و در نهايت خرما بهشت پنهان ايران را مي توانيد ببيند. مسحور شدگان آن خطه بسيارند. كوههاي سر سبز شاليزار و رودخانه پر از ماهي همه در كنار هم جمعند. 

(0) نظر

مجتمع جهانگردي چاف-چمخاله

مجتمع جهانگردي چاف-چمخاله

 يكي از آثاري كه اخيرا بنا گرديده و از آثار ديدني لنگرود به شمار ميرود،مجتمع جهانگردي چاف چمخاله است اين بنا كه در 15 كيلومتري شهر لنگرود و در كنار رودخانه اي كه مسير آبش به طرف دريا است،قرار دارد.اراضي محدود اين مجتمع 110 هكتار است كه در مرحله اول احراي ساختماني آن در 40 هكتار متر مربع بوده كه جمعا 22000 متر مربع وسعت زير بناي آن بوده و يك ميليون متر مربع نيز فضاي محوطه سازي شده دارد.

اين مجتمع داراي 41 دستگاه ويلا،30 مهمانخانه،2 بلوك آپارتماني، و همچنين داراي يك ساختمان اداري و يك سينما و تأسيساتي ورزشي مانند استخر شنا و يك درمانگاه است و از آبانماه سال 1261 در اختيار سپاه گيلان است و اخيراً سپاه مجدداً آن را در اختيار سازمان جهانگردي قرار داده است.

(0) نظر

تالاب كياكلايه

تالاب كياكلاي

  تالاب كياكلايه يكي از غني‌ ترين تالاب هاي استان گيلان به لحاظ تنوع گونه ‌هاي حياتي بوده و در جذب گردشگر و افزايش درآمد اقتصادي حاشيه نشينان و حفظ محيط زيست طبيعي داراي اهميت و توان بالايي است.
اين تالاب از پتانسيل هاي اكوتوريستي شهر لنگرود است كه در شرايط پايكوهي با ظرفيت بالاي گردشگري در مسير جاده ترانزيت شمال قرارگرفته است.

تالاب كياكلايه لنگرود در نظر حاشيه نشينان به واسطه تأمين آب زراعي و كم و زياد شدن آب در طول فصل، معروف به استخر كياكلايه است، با توجه به جريان طبيعي آب و وجود شرايط تالاب طبيعي از گذشته زمين شناسي ناحيه، پس روي آب درياي خزر و شرايط تالابي در حال حاضر، واژه تالاب براي اين استخر به كاربرده مي شود.
مساحت اين تالاب حدود 300 هكتار بوده از يك طرف به شهر لنگرود و محور ترانزيتي رامسر - رشت و از سه طرف ديگر به شاليزارها و در فاصله اندكي با كوهپايه ها و با چشم اندازي زيبا قرار گرفته است.
با توجه به اينكه تالاب توان گسترش فضاي فيزيكي در اطراف خود را دارد مي تواند در افزايش اشتغال، درآمد اقتصادي، همچنين حفظ محيط زيست و با گذران اوقات فراغت نواحي شهري و اطراف خود، تأثير فراواني داشته باشد.
بدين ترتيب اين موضوع به خوبي نشان مي دهد كه از نظر پتانسيل اكوتوريستي، تالاب كيا كلايه لنگرود در 9 ماه از سال قابليت استفاده توريستي داشته و با اجراي پروژه هاي مناسب و برنامه ريزي مطلوب، بهره برداري اقتصادي مناسب را به همراه دارد.


 

(0) نظر

موقعيت جغرافيايي لنگرود

 موقعيت جغرافيايي لنگرود

 لنگرود در طول 30ً و 10َ و 50َ و عرض 11 و 37 جغرافيايي، در ارتفاع 21 متر از سطح درياي خزر قرار دارد. اين شهرستان بر روي جلگه اي سرسبز و 10 كيلومتر با درياي خزر فاصله دارد و در قسمتهاي جنوبي آن كوهپايه هاي جنوبي آن جنگلي ديده ميشود.لنگرود كه يكي از شهرهاي مذهبي گيلان است. در فاصله 60 كيلومتري رشت (مركز استان) واقع شده است و از طرف شمال و غرب به شهرستان لاهيجان،از طرف شرق به درياي خزر و از طرفي به شهرستان رودسر، و از طرف جنوب به شهر املش (از شهرهاي رودسر) منتهي ميگردد.



(2) نظر
X